Huisman Airco is een gespecialiseerde Airco dealer en installateur.

Wij adviseren u, leveren en plaatsen uw Carrier Airco.
Door vakundige installatie (lassen van de aansluitingen) kunt u jarenlang storingsvrij genieten van uw Airco installatie.

Daarnaast kunnen wij uw Carrier Airco ook voor u onderhouden.

Carrier wandmodel vanaf 2,5 kW | Single-split | Wit

Carrier airco wandmodel single-split met een koelcapaciteit vanaf 2,5 kW. Verwarmingscapaciteit vanaf: 2,9 kW. Geleverd inclusief infrarood afstandsbediening om eenvoudig de gewenste temperatuur in te stellen.

Airco voor koelen en verwarmen

Dit Carrier wandmodel koelt óf verwarmt de lucht in een ruimte, zo creëert u zelf uw optimale binnenklimaat. De wand airconditioner QHG heeft een moderne vormgeving en is ruimtebesparend dankzij het compacte model. Het wandmodel kunt u monteren in slaapkamers, werkruimten, woonkamers en ruimten waar geen verlaagd plafond is.

De installatie van deze single-split unit airconditioner bestaat uit één binnenunit en een buitenunit, deze worden met elkaar verbonden door koelmiddelleidingen (koelmiddel R32).

Energiebesparend

Energiezuinig vanwege energiezuinige inverter technologie; de airconditioner is uitgerust met X-ECO-technologie voor energiebesparing, deze vermindert het verbruik tot 60% op 8 uur draaitijd in vergelijking met traditionele airconditioners.

Functies Carrier airco wandmodel QHG

  • Infrarood afstandsbediening
  • Auto-swing: de lucht wordt automatisch verdeeld door de horizontale louvre. Hierdoor ontstaat er een optimale luchtstroom door de ruimte.
  • Self clean functie: de binnenkant van de binnenunit wordt droog gehouden om schimmelvorming te voorkomen.
  • Turbo mode: hierdoor kunt u de ruimte snel koelen of verwarmen.
  • Sleep mode: met deze functie kunt u de temperatuur regelen op basis van persoonlijke voorkeuren, waardoor een comfortabele nachtrust voor het hele gezin wordt gegarandeerd.
  • Follow me: als u de ″follow me″ button indrukt dan zal de ruimtetemperatuur gebaseerd worden op de temperatuur rond de afstandsbediening.
  • Auto-restart: na een tijdelijke onderbreking zal de unit zich automatisch herstarten in dezelfde modus als voor de stroomonderbrekening.

Milieuvriendelijker R32 koudemiddel


Carrier maakt gebruik van het koudemiddel R32, wat beter is voor het milieu door de lage Global Warming Potential (GWP). De GWP geeft de maat aan van de CO2 uitstoot. Ter vergelijking: de GWP-waarde van R32 is 3 maal lager dan de GWP-waarde van het koudemiddel R410A. Door de introductie van R32 wordt de uitstoot van broeikasgassen teruggedrongen.

Carrier wandmodel: ideaal voor thuisgebruik of kantoor!


De wandmodellen airconditioners van Carrier hebben een moderne vormgeving en is ruimtebesparend dankzij het compacte model. Het wandmodel kunt u bevestigen in slaapkamers, werkruimten, woonkamers en ruimten waar geen verlaagd plafond is. De installatie van deze single-split unit airconditioner bestaat uit één binnenunit en een buitenunit, deze worden met elkaar verbonden door koelmiddelleidingen (koelmiddel R32). De binnenunit wordt binnen hoog aan de muur gemonteerd, waardoor de gekoelde lucht goed in de ruimte wordt ingeblazen en verdeeld. Dit Carrier wandmodel koelt óf verwarmt de lucht in een ruimte, zo creëert u zelf uw optimale binnenklimaat. De modellen zijn leverbaar tot ruim 7,0 kW.

Hoeveel watt (kW) dient mijn airco te hebben voor het warmen of koelen van een ruimte?

Formule: bereken het oppervlak (LxBxH) en vermenigvuldig met de factor 30, 40 of 50

  • Factor 30: Goed geïsoleerde ruimte, geen plat dak of schuin dak, weinig elektronische apparatuur en weinig mensen
  • Factor 40: Minder goed geïsoleerde ruimte, veel glas en/of veel mensen werkzaam en/of veel elektronische apparatuur
  • Factor 50: Een plat dak of schuin dak, ruimte op het zuiden, slechte isolatie, veel mensen en elektronische apparatuur

Voorbeeld berekening

  • STAP 1 – Inhoud ruimte berekenen: een kamer bedraagt LxBxH = 5x5x2.5 meter = 62.5 m3
  • STAP 2 – Factor toepassen: factor 50
  • STAP 3 – Capaciteit berekenen: 62.5 x 50 = 31.25 Watt = 3,2 kW.

Om de ruimte goed te koelen, heeft u dus een airco systeem nodig van minimaal 3,2 kW.